POKROVITELJI
 


 
www.svijettrcanja.org
 
© VIDOVDANSKA TRKA

Valid CSS!

 
 
1.jpg
Nagradni fond

Vrijeme održavanja: 24.06.2017. start u 19:00.
Mjesto: Brčko, Bosna i Hercegovina

Nagradni fond za generalni plasman:Generalna konkurencija

U generalnoj konkurenciji granični rezultat za isplatu punog iznosa nagrade je: 

Za rezultate sporije od 33:00 za muškarce i sporije od 45:00 za žene ne isplaćuje se puni iznos, već polovina predviđene nagrade.

Iz ovog pravila su izuzeti juniori i juniorke. Njima će se iznos osvojene nagrade umanjivati za pola, za muškarce za rezultat slabiji od 35:00 a za žene za rezultat slabiji od 50:00. Po propozicijama juniorom se smatra takmičar koji na dan trke nije napunio 19 godina. 

Svi takmičari/ke koji ne ostvare plasman među prvih 20 a naprave rezultat predviđen za bonus, biće im isplaćena naknada za bonus za 20. poziciju u generalnom plasmanu.

U slučaju da dvoje takmičara ostvari identičan rezultat, iznosi nagrada za te dvije pozicije se sabiraju i dijele se na 2 jednaka dijela koji se isplaćuju takmičarima/kama koji su ostvarili rezultat. 

Sve naknade se isplaćuju na žiro račun u skladu sa zakonima BiH.Prema propozicijama IAAF nagrade se isplaćuju u roku od 60 dana nakon potvrđivanja rezultata doping kontrole od strane IAAF. 

Svi takmičari u prijavi moraju ispuniti na poleđini startnog broja predviđene podatke (Ime, prezime, kontakt osoba, krvna grupa). Svi takmičari trče na vlastitu odgovornost. 

Neće biti izdavani startni brojevi na trci 10km osobama mlađim od punih 15 godina.
Limitirano vrijeme je 90 minuta.
 

Svaki takmičar nakon dokaza o uplaćenoj startnini dobija startni paket: startni broj sa čipom, majicu, vodu, torbu, a pri prolasku kroz cilj učesničku medalju i učesničku diplomu.

Svaka zloupotreba startnog broja kažnjiva je diskvalifikacijom.
Svako netačno davanje podataka o datumu rođenja kažnjivo je diskvalifikacijom.
 

Ovlašteni menadžeri dužni su da za takmičare koje zastupaju dostave saglasnost za nastup matičnog nacionalnog saveza, a takmičari koji nemaju menadžera treba saglasnost da dostave lično ili putem svojih klubova u kojima su registrovani. Oni takmičari koji ne dostave navedenu saglasnost neće ući u konkurenciju. Ova odredba se odnosi na elitne takmičare i članove nacionalnih reprezentacija. 

Svi takmičari iz programa „elitnih takmičara“ (takmičari koji prema propozicijama IAAF ispunjavaju uslov za bronzani, srebrni ili zlatni lebel IAAF) će prije nastupa i prije preuzimanja startnog broja potpisati ugovor o pravima i obavezama. Ugovor će biti sačinjen na engleskom i srpskom jeziku.

Prvenstvo AS BiH na 10 km
Odvija se po propozicijama AS BiH
Prijave se vrše prema raspisu AS BiH, a konačnu startnu listu utvrđuje delegat saveza

Prvenstvo AS RS
Odvija se po propozicijama AS RS
Prijave se vrše prema raspisu AS RS, a konačnu startnu listu utvrđuje delegat saveza
 

Svi takmičari koji nastupaju na zvaničnim prvenstvima AS BiH i AS RS su i u generalnoj konkurenciji.

 

 

 

 

 
 
SPONZORIPošte Srpske
Termoelektro
Brcko
Auto Škola Lukić Brčko
Yimor
NTS