POKROVITELJI
 


 
www.svijettrcanja.org
 
© VIDOVDANSKA TRKA

Valid CSS!

 
 
3.jpg
Članovi Vlade i Skupštine distrikta Brčko posjetili Prijavni centar
27. juna 2014
 
Danas je generalni sekretar Vlade distrikta Brčko Davor Šolaja zajedno sa poslanikom u skupštini Distrikta Lidijom Ljubojević  posjetio prijavni centar Vidovdanske trke.
Gospođa Ljubojević i gospodin šolaja su izrazili veliko zadovoljstvo tokom priprema i posebno zalaganjem volontera.
-    Ja sam kao stanovnik grada Brčko ponosna što u gradu imamo manifestaciju od najvišeg globalnog značaja. To je naš najbolji prozor u svijet, i zajedno sa ostalim poslanicima nastojaću da u okviru budžeta dobijete još snažniju podršku. Posebno sam ponosna na ovu armiju volontera bez kojih bi bilo teško ili nemoguće sve ovo organizovati. Želim vam uspjeh i da svi zajedno prikupimo kroz ovaj divni projekat dovoljno sredstava za djecu sa poplavljenih područja, rekla je Lidija Ljubojević

-    Želim da vam prenesem iskreno divljenje u ime gradonačelnika i vlade. Znamo da je teško vrijeme, i Vlada i nene službe su vam ovih dana u potpunosti na raspolaganju kako bi manifestacija do kraja uspjela. Mi smo svjesni činjenice da Svjetska atletska federacija u vas ima puno povjerenje i da ste zbog toga sutra centralni atletski događaj na planeti, a samim time i naš grad. To predstavlja, pored toga što smo ponosni na tu činjenicu, i veliku odgovornost za sve nas u brčkom. Znamo da je lakše popeti se na vrh nego na njemu ostati, ali jednostavno to moramo. Zato će Vlada distrikta i u budućnosti stajati iza ovog projekta.
Direktor Vidovdanske trke se zahvalio gostima na podršci i naglasio da je danas u svim najavama iz sjedišta Svjetske atletske federacije (IAAF) Vidovdanska trka centralni atletski događaj u svijetu.
-    Ponosni smo što smo i ove godine što se svijeta tiče atletsko takmičenje od globalnog značaja, i zbog toga nas je rukovodstvo svjetske atletike proglasilo atletskim događajem u svijetu narednog vikenda. Na nama je da stojimo na zemlji i to povjerenje opravdamo, naglasio je Đurđević.


 
 
SPONZORIPošte Srpske
Termoelektro
Brcko
Auto Škola Lukić Brčko
Yimor
NTS