POKROVITELJI
 


 
www.svijettrcanja.org
 
© VIDOVDANSKA TRKA

Valid CSS!

 
 
4.jpg
Pismo člana Počasnog odbora Petra Đokića
27. juna 2014
 
Član Počasnog odbora Vidovdanske trke i ministar u Vladi Republike Srpske, Petar Đokić uputio pismo i poželio uspješan start Trke
 
 
Дана, 26.06.2014.године
ВИДОВДАНСКА ТРКА
Узуновића 2
Б Р Ч К О
н/р директора
г.дина Борислава Ђурђевића
 
 
Поштовани г.дине Ђурђевић,
 

Најсрдачније захваљујем на позиву да 28.06.2014.године, на Видовдан, у Брчком, присуствујем 18. Видовданској трци и са искреним жаљењем констатујем да, због раније преузетих обавеза на обиљежавању годишњице Првог свјетског рата у Вишеграду, нисам у могућности присуствовати најављеном спортском догађају.

Видовданска трка као врхунско атлетско такмичење и спортска манифестација у календару Свјетске атлетске федерације једна је од најпрестижнијих уличних трка у свијету, у ласкавом друштву са Берлинским маратоном и другим великим тркама.

Њен значај илуструје и податак да је једино атлетско такмичење са простора бивше Југославије, добитник највиших признања за квалитет од стране Свјетске атлетске федерације.Нити једна трка у региону нема овакав завидан статус, на шта морамо бити посебно поносни.           

Сви ми који смо ових година били уз Видовданску трку осјећамо посебно задовољство и част што у Брчком имамо једну такву спортску манифестацију међународног карактера која је изванредна прилика за промоцију нашег града и потенцијала наше земље.

И овом приликом желим да истакнем да изузетно цијеним напоре организатора Видовданске трке који уложу изузетан труд да би испунили и најзахтјевније услове за опстанак ове манифестације у свјетском врху.

Подржавам вашу одлуку да ове године Видовданска трка има хуманитарни карактер у знак солидарности  са пострадалим од поплава.Обзиром да је ова манифестација јединствена и по томе што, сваке године, у њој учествује од пет до шест хиљада учесника, највише дјеце, посебно ме радује што ће сав приход бити искориштен за набавку школског прибора за дјецу.

Вјерујем да ће Вам заслужена свјетска признања и даље бити мотивација за даљи успјешан рад.

Желим Вам добру трку.

С поштовањем,
 
 
М И Н И С Т А Р
Петар Ђокић
 
  
.


 
 
SPONZORIPošte Srpske
Termoelektro
Brcko
Auto Škola Lukić Brčko
Yimor
NTS