POKROVITELJI
 


 
www.svijettrcanja.org
 
© VIDOVDANSKA TRKA

Valid CSS!

 
 
1.jpg
Otvoren SPORTEXPO i prijavni centar

20.06.20103.

Danas je u omladinskom centru u Brčkom otvoren SPORTEXPO i prijavni centar. Direktor trke Borislav Đurđević je tom prilikom rekao da je sve spremno za start trke u subotu i da je interesovanje za sve kategorije veće negoikada.

 
- Siguran sam da ćemo odbraniti IAAF label i ostati jedini u ovom dijelu svijeta sa statusom najelitnijeg atletskog takmičenja. Izgleda da ćemo uz sebe imati i lijepo vrijeme, a prijave za seniorsku trku smo morali da produžimo zbog velikog interesovanja čak do 13 časova 22. juna.
 
Direktor SPORTEXO-a i prijavnog centra Verica Šarenac je rekla da je registrovano i stavljeno u funkciju preko 500 volontera a ukupno ih je u funkciju u samom prijavnom centru stavljeno 83.
 
-Zaista sam ponosna na ovu djecu i omladinu koji po ovakvim vrućinama stoički izdržavaju i ne žale se ni našta. Prvih četiri sata rada centra oborili smo sve rekorde iz prethodnih godina i brojka upisanih se približila hiljadarki. To je za prvi dan i oprvih nekoliko sati zaista veliko iznenađenje. Interesovanje je veliko za sver kategorije a posebno za puzanje beba i cicibane kao iza trku na 10 km.
 
Mirko Radić apsolvent Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banja Luci, čiji će diplomski rad imati za temu Vidovdansku trku, takođe se predstavio novinarima sa motivima zašto je baš ovaj događaj izabrao za svoj krunski rad pred ulazaku u akademsko društvio.
 
- Moji profesori su mi predlagali da to bude neki od događaja u Banja Luci ili na nekim drugom mjestu,, ali nigdje nisam naišao na situaciju da organizatori sistematski prilaze planiranju, realizaciji i analizi onoga što rade. Jedino mjesto gdje sam uspio sve to naći je bila Vidoovdanska trka. Zaista, nisam očekivao da to izgleda baš ovako – jednostavno sam fasciniran i mislim da će moj diplomski rad biti neka vrsta transmisije prema svima onima koji žele odgovorno i ozbiljno da se bave planiranjem i organizacijom sportskih događaja i sportskog života. Prepun sam utisaka i ponosan sam da i kod nas postoji nešto što može biti obrazac za cijeli svijet, rekao je na kraju Radić i istakao da je u svemu imao podršku svog mentora profesora Slobodana Simovića i velikog atletskog radnika i profesora Gorana Bošnjaka.
 
 
SPONZORIPošte Srpske
Termoelektro
Brcko
Auto Škola Lukić Brčko
Yimor
NTS