POKROVITELJI
 


 
www.svijettrcanja.org
 
© VIDOVDANSKA TRKA

Valid CSS!

 
 
7.jpg
Dodijeljene zlatne i srebrne plakete Vidovdanske trke
11. 06. 2012.
Za izuzetan doprinos u organizaciji "Vidovdanske trke" Brčko uručili smo  priznanja najzaslužnijim institucijama i pojedincima u Brčkom.
Zlatna plaketa  dodijeljena je  gradonačelniku distrikta Brčko Miroslavu Gavriću, Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta", Ratku Stjepanoviću i Petru Đokiću, dok su  srebrne plakete dobili  Policija distrikta i Javno preduzeće "Komunalno" Brčko. Dobitnici zlatne plakete  promovisani  su u članove Počasnog odbora Vidovdanske trke.
"Brčko će tokom Vidovdanske trke biti centar atletskog svijeta ne samo u Evropi, nego i u  svijetu i Brčko kao specifična multietnička sredina ima priliku  da se pokaže u pravom svjetlu i pruži srdačnu dobrodošlicu  ljudima koji dolaze", istako je   gradonačelnik Gavrić  zahvalivši se na priznanju koje mu je danas uručeno.
 
Borislav Đurđević, direktor Vidovdanske trke  ovom prilikom kratko je   predstavio  i ovogodišnji projekat Vidovdanske trke Brčko, najveće atletske i sportske manifestacije na našim prostorima .
„Ovo je projekat koji definiše ovaj prostor u svijetu, daje mu jednu apsolutno pozitivnu dimenziju i to je nešto na šta moćemo biti ponosni i mi organizatori, grad Brčko i cijela BiH“, rekao je Đurđević
Kroz cilj Vidovdanske trke u Brčkom je prema našim  podacima do sada prošlo više od 54 hiljade učesnika, a Vidovdanska trka Brčko je već godinama u kalendaru Svjetske atletske federacije gdje  uživa rejting jedne od najuspješnijih na planeti.
Zlatna plaketa Vidovdanske trke nedavno je uručena i Vladi Republike Srpske.
Ovogodišnja 16.po redu Vidovdanska trka biće održana 23 juna u Brčkom. Trka počinje puzanjem beba, a završava se trkom seniora na stazi dugoj 10 kilometara. Učešće na trci već su potvrdili  svjetski poznati atletičari u o ovoj disciplini u muškoj i ženskoj konkurenciji.
„Ove godine ćemo odbraniti status trke sa lebel kvalitetom IAAF, imaćemo najbržu i najbolju trku u Evropi, sigurno ćemo biti među tri najbrže u svijetu i naš plan je sledeće godine srebrrni lebel, a nakon toga zlatni lebel“, istako je na kraju Boro Đurđević.
 
Zlatna plaketa za "Prosvjetu"
Zlatna plaketa za Ratka Stjepanovića
Srebrna plaketa za JP Komunalno Brčko
Srebrna plaketa za Policiju Brčko distrikta BiH
 
 
SPONZORIPošte Srpske
Termoelektro
Brcko
Auto Škola Lukić Brčko
Yimor
NTS